aboneaza-te la newsletter

CasaOnline Limes Advertising

Usi, geamuri termopan si profile PVC

1
Claster - Jaluzele Verticale Ondulate

Claster - Jaluzele Verticale Ondulate


Claster - Jaluzele Verticale Ondulate

2
Claster - Usa interior

Claster - Usa interior


Claster - Usa Interior

Indiferent daca este vorba de o constructie noua sau de imbunatatirea conditiilor intr-un spatiu vechi, tamplaria termoizolanta (termopanul) este solutia perfecta pentru izolare hidro, termica si fonica.

Ce trebuie cunoscut inainte de achizitionarea unui astfel de produs?

  1. Tipul profilului folosit (PVC, aluminiu, lemn, lemn stratificat). Fiecare dintre acestea este adecvat unor anume intrebuintari: in cazul locuintelor la care deschiderile nu ajung la mari dimensiuni sau inaltimi, este indicat profilul din PVC, cu un raport optim calitate/pret, care pierde greu caldura, este durabil, nu necesita vopsire si se intretine simplu prin spalare cu apa si detergenti obisnuiti. In cazul suprafetelor mari sau a inaltimii mari a suprafetei vitrate (sere, pereti cortina, vitrine de mari dimensiuni) este mai indicata folosirea profilelor de aluminiu, care pot prelua sarcinile statice specifice. Lemnul masiv sau lemnul stratificat este un material cu pret mai ridicat, destinat satisfacerii unor cerinte sporite in privinta aspectului estetic si al confortului termic.
  2. Tipul feroneriei folosite (tipul deschiderii, posibilitati de reglaj). O feronerie de calitate garanteaza buna functionare a intregului ansamblu la cat mai multe cicluri inchis deschis (aprox. 15.000), permite reglarea pe trei directii, este zincata in profunzime la cald pentru a preveni ruginirea, prezenta mai multor puncte de inchidere care ii confera rezistenta la incercarea prin efractie.
  3. Tipul geamului termoizolator (tipul sticlei, grosimea pachetului). Alegerea corecta a tipului de geam ia in considerare o multitudine de factori ce tin de conditiile climatice ale zonei, topografia zonei, nivelul de poluare fonica, etc. Calitatea geamului este hotaratoare intr-o fereastra deoarece pierderea caldurii se face in proportie de cca. 40% prin acesta. Geamul termoizolator cu Low E are pe una din fete o pelicula compusa din straturi microscopice de argint care fac ca foaia de geam sa aiba o izolare termica superioara; pierderea de caldura se reduce la doar 25%. Este posibila inlocuirea stratului de aer dintre cele doua foi de sticla si introducerea de gaze grele Argon sau Kripton care au proprietatea de a reduce considerabil pirderile de caldura si realizeaza o foarte buna protectie acustica.

Montajul este la fel de important ca tamplaria in sine si este de asemenea continut in pret. Montajul trebuie facut de personal calificat si cu respectarea tuturor indicatiilor furnizorului de sistem, etansand perfect cu banda precomprimata si spuma poliuretanica aplicata pe conturul exterior in zona de racord cu peretele, asigurand astfel toate conditiile ca tamplaria termoizolanta achizitionata sa isi poata demonstra pe deplin calitatile deosebite ridicand gradul de confort al spatiului interior.