SC Tim & Jo SRL

Mai eficient, mai economic!

Se spune ca energia nu se pierde, ci se transforma. Iata cateva domenii, unde putem  aplica aceasta lege a fizicii, sursa primara de energie fiind Soarele si vantul :

1.Sisteme fotovoltaice
Romania se situeaza intr-o zona geografica unde insolatia anuala este intre 900 si 1200W/m2. Pierdem mult, daca nu transformam aceasta energie in ceva folositor, de exemplu in curent electric. Panourile fotovoltaice transforma lumina solara in electricitate.  Prin proiectarea si instalarea acestor de sisteme va putem ajuta sa reduceti cheltuielile la factura de electricitate, iar acolo, unde reteua electrica lipseste cu desavarsire, veti putea beneficia de un sistem electric complet independent.

2.Sisteme termosolare (sau colectoare solare)
Colectoarele solare sunt dispozitive, care absorb undele solare infrarosii contribuind astfel la incalzirea apei.  Ca consecinta, vom avea de apa calda menajera, aport la incalzire sau ne vom incalzi apa din piscina. Colectoarele solare au peste 90% randament, functioneaza si iarna. Putem economisi anual intre 30-70% din consumul de gaz sau curent electric.

3.Sisteme cu generatoare eoliene
Cu toate ca potentialul de vant in general este mai ridicat in varful muntilor si la malul Marii Negre, sunt multe alte zone unde viteza anuala a vantului este de 4 m/s.  Un generator eolian este o solutie ideala ca sursa de curent electric, iar acesta se mai poate combina si cu panourile fotovoltaice, marind eficienta sistemului.

4.Sisteme cu incalzire  radianta
Incalzirea cu cea mai mica pierdere, eficienta de 97%.
Aceste panouri emit unde de caldura in spectrul de  infrarosu indepartat (intre 7-10 mm). Undele infrarosii in acest spectru sunt ideal absorbite de catre celulele vii, energizandu-le si ajutand la metabolismul organismului. Undele infrarosii incalzesc obiectele din jur, nu aerul. Aerul se incalzeste de la radiata secundara emisa de obiecte. Energia este transmisa fara pierderi catre obiecte, din aceasta cauza incalzirea cu panourile radiante in infrarosu este solutia cea mai moderna, economica si sanatoasa.

5.Sisteme back-up
Intreruperea curentului pentru o perioada scurta sau mai indelungata de timp nu este benefica nici pentru sistemele termosolare,  si nici pentru cele de incalzire(mai ales pentru centralele pe lemne). Sistemele solare se pot supraincalzi, iar centralele termice nu pot furniza energia termica necesara pentru ACM sau incalzire, iar cei care au centrale pe lemne se expun pericolului de explozie.
Venim in ajutorul Dvs cu sisteme back up, care pentru o perioada definita de timp furnizeaza energie electrica acestor sisteme, evitand astfel orice neplacere sau pericol.
/Clients/TimJo/Images/Tim-Jo-Sigla-Firma.jpg
Tim & Jo
/Clients/TimJo/Images/Tim-Jo-650W-armstrong.jpg
650W Armstrong

/Clients/TimJo/Images/Tim-Jo-Eolian.jpg
Eolian
/Clients/TimJo/Images/Tim-Jo-Fotovoltaic-Instalat.jpg
Fotovoltaic Instalat

/Clients/TimJo/Images/Tim-Jo-Sistem-Termosolar-Instalat.jpg
Sistem Termosolar Instalat

 click pe poze pentru detalii

SC Tim & Jo SRL

SC TIM & JO SRL

Str. Campina nr 21
Tel: 0364117016
Mobil: 0744409896; 0745321231
Fax: 0364815643
mailto:office@solutiialternative.ro
http://www.solutiialternative.ro
Zilnic: intre 9-16