aboneaza-te la newsletter

CasaOnline Limes Advertising

In comuniune cu natura

          Ingrijirea mediului inconjurator ar trebui sa devina o prioritate pentru noi toti, sa le acordam copiilor nostri sansa la un trai mai sanatos si mai curat.
          Atentia fata de constructiile ecologice a crescut in ultimul timp, dar speram sa nu ne apucam de ridicarea acestor tipuri de case cand va fi prea tarziu.  
          Micsorarea costurilor de intretinere a unei case ecologice si eliminarea impactului negativ asupra mediului sunt doar cateva dintre avantajele utilizarii unei tehnologii moderne in constructii.
Insa exista si motive pentru care casele ecologice nu sunt inca foarte cautate: costurile materialelor mult mai ridicate comparativ cu ridicarea unei case traditionale, costuri de proiectare mai mari, luarea in calcul a mai multor parametri, etc.
          Tendintele sunt cat se poate de clare, in orice domeniu alimente sanatoase, produse ecologice, case prietenoase fata de mediu, cladiri care nu consuma, economisirea energiei existente, exploatarea altor surse de energie, etc.
          O casa ecologica foloseste materiale care nu dauneaza mediului, insa ofera beneficiarului confortul necesar. Mai mult, tehnicile moderne utilizate faciliteaza un consum energetic foarte scazut. Pretul dezvoltarii unei astfel de cladiri este cu 10% mai mare decat costurile unei case obisnuite, iar pretul de vanzare poate creste cu peste 25%.
          Alegerea terenului pentru casa ecologica nu este un lucru simplu. Prezenta si sfaturile unui arhitect sunt obligatorii. Acesta va analiza calitatea, orientarea terenului si va tine cont de urmatoarele:
- dimensiunea terenului sa fie in concordanta cu necesitatile proiectului
- in apropierea terenului sa nu existe linii de tensiune, transformatoare de sectoare, cai ferate, aeroport
- constructiile din zona sa nu fie inalte
- denivelarile terenului sa nu incomodeze si sa nu distruga relatia cu casa si cu spatiul verde
- zona sa fie placuta, vegetatia adecvata si lumina buna.
          Unele tari din UE beneficiaza de cofinantare (pana la 40%) din partea statului cand vine vorba de dezvoltarea ansamblurilor de case ecologice. Implicarea este activa deoarece se folosesc tehnologii de ultima generatie, materiale care nu dauneaza mediului si resurse de energie regenerabila. 
          Casa reprezinta un spatiu dominat de liniste, caldura, confort iar membrii unei
familii ar trebui sa simta acasa soarele, lumina, prospetimea plantelor verzi, spatiile largi, aerul curat din mediul inconjurator.
Casa ecologica este o locuinta economica ce ne poate asigura toate acestea.

http://www.incasa.ro/Cativa_pasi_pentru_constructia_unei_case_ecologice_3354_581_1.html