aboneaza-te la newsletter

CasaOnline Limes Advertising

Locuinta fara pierderi de energie

          Poluare, incalzire globala, surse alternative de energie, costuri foarte mici la intretinere, protejarea mediului, emisii de carbon iata cativa termeni foarte des utilizati in ultimul timp, atat de catre oamenii obisnuiti dar si de politicienii influenti.
          Directia pe care vom merge de acum inainte promoveaza din plin exploatarea energiei soarelui, folosirea panourilor solare, constructia caselor ecologice si minimizarea consumului unei locuinte.
          In acest ton, iti vom prezenta o casa care nu numai ca are costuri de intretinere foarte reduse, dar este construita protejand mediul. Este vorba de CASA PASIVA.
          Casa pasiva este un nou concept pe piata romaneasca, dar o practica uzuala in unele tari europene.
Revolutionar este modul de constructie, care difera pentru fiecare casa in parte si care include calcule legate de izolarea casei, pozitionarea ei, sistemul de ventilare a aerului, clima, relief, etc.
          Proiectele se realizeaza in functie de suprafata casei, temperatura care se prefera in interior, zona in care se amplaseaza casa (calduroasa, muntoasa). Doar panourile solare si ferestrele speciale, cu 3 randuri de geam, sunt intalnite in toate cazurile. 
          Dar cum functioneaza o asemenea casa? In interior exista o temperatura constanta, dorita de proprietar, care nu se modifica indiferent de conditiile atmosferice de afara.
Consumul de energie este foarte mic, iar pe timp de vara se ia in calcul doar varianta exploatarii energiei solare. In acest fel se protejeaza mediul inconjurator prin reducerea emisiilor toxice.
          De ce alte avantaje mai poti beneficia? Condens 0, costuri foarte mici la intretinere, climat confortabil in interior atat vara cat si iarna, renuntarea la sistemele clasice de incalzire.
          Cat te costa aceasta alternativa? In general, preturile/mp construit sunt cu aproximativ 100 euro mai mari decat preturile caselor traditionale. Asta in cazul in care alegi un arhitect priceput care include in proiect toate cerintele obligatorii.
          Ce pasi trebuie neaparat sa parcurgi? Orienteaza ferestrele spre sud, unde exista soare pe tot parcursul zilei, plaseaza panourile solare tot la sud, limiteaza numarul usilor exterioare.
          Pragmatism si spirit ecologic. Acestea sunt valorile si motivatiile care conduc spre constructia locuintelor care nu consuma. Ele reprezinta viitorul!