aboneaza-te la newsletter

CasaOnline Limes Advertising

Casa stiintei

          Casa din caramida sau casa din lemn? Casa cu forme geometrice si linii drepte? Nici vorba! Tiparele vor fi sparte pentru locuinta viitorului. Vom locui intr-o casa sferica din fibra de carbon.
          Oricat de neobisnuit pare acum, acest lucru va fi posibil. Peste cativa ani conceptul de locuire se va transforma radical. Vom imbratisa o viziune absolut ingenioasa si originala.
          Fibra de carbon se numara printre materialele neconventionale care vor revolutiona sectorul tehnic al constructiilor. Cu caracteristici deosebite, acest material este foarte usor, flexibil si are un coeficient de dilatare termica redus, fiind aproape indestructibil. Pare materialul ideal din punctul de vedere al duratei de viata si al rezistentei.
          Se pare ca singura piedica in realizarea unei case din fibra de carbon o reprezinta, pentru majoritatea dintre noi, pretul. Costurile pentru ridicarea unei asemenea constructii sunt cu mult peste costurile necesare realizarii unei locuinte traditionale.
Dar avantajele ar putea sa ne determine sa ne gandim la aceasta posibilitate: reducerea timpului de executie, reducerea greutatii constructiei, eliminarea lucrarilor de renovare si intretinere.
          Daca cu ideea de locuinta din fibra de carbon ne putem obisnui, nu putem spune la fel despre casa sferica. Oare cum ar fi sa traiesti intr-o casa care nu are o delimitare clara intre pereti, tavan si pardoseala? E destul de greu de imaginat.
          Casa sferica este inovativa nu numai prin forma, dar si datorita materialelor de constructie utilizate. Caramizile, lemnul sau tiglele sunt inlocuite de un invelis continuu din material plastic care imbraca structura realizata din fibra de carbon. Compozitia invelisului este de asa natura incat protejeaza spatiul din interior de soarele verii si reduce pierderile de caldura pe timpul iernii.
          Iata ca viitorul ne asteapta cu realizari marete. Noi trebuie doar sa ajungem la destinatie.