aboneaza-te la newsletter

CasaOnline Limes Advertising

Asigurarile pentru copii - o afacere rentabila

          Aproape toate societatile care activeaza pe piata asigurarilor de viata ofera produse specifice pentru copii. Aceste polite de asigurari imbraca forma unor planuri de economii pe termen mediu si lung.
Altfel spus, daca esti un parinte responsabil, inca din primii ani de viata ai copilului tau poti investi in viitorul acestuia.
          In Romania, tot mai multi parinti cu venituri considerabile iau in calcul aceasta posibilitate. Ei opteaza pentru diferite polite de asigurare pentru copiii lor: bani pentru studii universitare, pentru achizitionarea unei locuinte, pentru casatorie sau pur si simplu pentru un viitor fara griji.     
          Oferta este foarte variata iar aceste asigurari pentru copii au devenit foarte cautate.
Printre companiile cele mai cunoscute care ofera planuri financiare pentru parintii interesati se numara ING Asigurari (Programul Academica si Debut 18), Aviva (Programul Alfa), AIG Life (Programul Junior Extra), Generali (Programul Majorat), Alliantz-tiriac (Programul Start), Ardaf sau Astra.
 
Ce ofera aceste programe
          La sfarsitul contractului, fondul de rente va fi platit catre beneficiar. Majoritatea companiilor ofera acesti bani dupa ce copilul implineste 18 ani si nu mai tarziu de 27 ani.
          In functie de alegerea parintelui, banii pot fi dati tanarului:
- sub forma unor rate, la intervale regulate
- toti odata, la casatorie, la achizitionarea unei locuinte sau a unei masini, la intrarea la facultate.
          Mai mult, o astfel de polita de asigurare include o componenta investitionala si una de protectie. Adica, polita acopera riscul de deces sau invaliditate al parintelui. In acest caz compania va prelua plata primelor de asigurare.
          Apoi, ai posibilitatea obtinerii nivelului de protectie dorit prin atasarea uneia sau mai multor asigurari suplimentare.

Cum functioneaza programele
          Parintele sau tutorele legal stabileste suma asigurata in functie de posibilitatile sale financiare si in functie de nivelul de trai pe care il doreste pentru copilul sau. Aceste prime de asigurare se platesc periodic, la un interval stabilit de parinte: lunar, semestrial, trimestrial sau anual. 
          Perioada de plata a primelor trebuie sa fie de minim 5 ani.
          Parintele nu trebuie sa fie mai varstnic de 65 de ani la incheierea contractului (majoritatea companiilor au aceasta conditie stipulata).

          Ofera-i copilului tau mai multe sanse de reusita in viata. Gandeste-te la siguranta si linistea lui si alege unul dintre produsele companiilor de asigurari. Este un cadou de nepretuit.