aboneaza-te la newsletter

CasaOnline Limes Advertising

Firmele inscrise in categoria Asigurare cladire cu destinatie de locuinta si bunuri persoane fizice

Subcategorii:

» Credite locuinte
1
Broker Asigurari

Broker Asigurari

asigurari locuinte
2
Eurobrokers Group

Eurobrokers Group

Eurobrokers Group

In baza unei polite de asigurare se poate asigura orice fel de cladire cu destinatie de locuinta (apartament, casa, vila sau casa de vacanta), dependintele si anexele acestora precum si bunurile din acesta cladire. De asemenea se pot asigura instalatiile de incalzire centrala, climatizare, alimentare cu apa, alarmele electronice, recipientele de gaz lichefiat pentru incalzirea locuintelor, antenele TV satelit, etc.

Care sunt riscurile asigurate?
Cladirea si bunurile se pot asigura impotriva unor riscuri precum incendiu, trasnet, explozie, lovirea de catre autovehicule si caderea de aparate de zbor, cutremur, inundatii si aluviuni, fenomene atmosferice, prabusirea, alunecarea, surparea sau caderea terenului, greutatea stratului de zapada, daune produse de avarii la instalatiile de apa, furt prin efractie, talharie, vandalism. De asemenea, se poate asigura raspunderea civila decurgand din proprietatea cladirii (inclusiv daunele produse vecinilor de avarii accidentale ale conductelor de apa sau termice).

Cine poate sa asigure o locuinta ?
Asiguratorul asigura cladirile si alte constructii detinute de Asigurat persoana fizica, in calitate de proprietar, chirias, administrator, custode sau alta calitate stabilita legal precum si cheltuielile pentru o parte sau pentru toate riscurile prevazute in functie de optiunea Asiguratului. Ce se intelege prin cladiri si alte constructii avand destinatia de locuinta ? In sensul conditiilor de asigurare, prin `locuinta` in general se intelege: in cazul gospodariilor din mediul urban sau rural - casa, vila, cabana sau alta constructie destinata locuirii permanente sau temporare (casa de vacanta), avand dotarile necesare acestui scop. Iar in cazul blocurilor - apartamentul.

Care parte din locuinta se asigura ?
Locuinta se asigura in integritatea ei constructiva, respectiv cu fundatie, soclu, pereti, plansee, acoperis, pardoseli, ferestre, usi, scari, putul liftului. Impreuna cu cladirea (sau dupa caz, anexa gospodariei) se asigura ca facand parte din aceasta si conductele de alimentare cu apa (inclusiv caloriferele) din interiorul constructiei, conductele de canalizare ulterioare, obiectele sanitare, instalatia electrica a cladirii, tavanele false si corpurile de iluminat tip plafoniera sau spot inglobate in acestea.

Ce nu se considera ca facand parte din cladire si nu intra automat in asigurare ?
Nu se considera ca facand parte din cladire corpurile de iluminat tip candelabru, lustra, aplica si lampile electrice, instalatiile fixe ale cladirii (centrala termica, instalatie centralizata sau locala de climatizare, ascensor, antena radio/TV/Satelit, recipiente GPL-Gaz Petrolier Lichefiat pentru incalzirea locuintelor, boiler, statie pompa-hidrofor), precum si amenajarile constructive, utilitare sau artistice speciale (stucaturi, seminee, sobe de teracota speciale cu valoare deosebita, vitralii, pereti cortina, picturi murale, bazoreliefuri si alte asemenea).

Cum se pot asigura elementele mai sus excluse din asigurarea locuintei ?
Aceste elemente se considera ca fiind asigurate numai daca valoarea acestora este cuprinsa in suma asigurata si daca au fost mentionate expres in polita sau in specificatia de asigurare.

Cum se pot asigura elementele mai sus excluse daca au fost aduse ulterior emiterii politei pentru locuinta, ca si imbunatatiri ?
Imbunatatirile constructive si dotarile cu instalatii si echipamente ulterioare emiterii politei se asigura in baza unui supliment de asigurare si cu plata diferentelor de prima de asigurare.

Anexele din gospodarie intra in asigurarea locuintei ?
Anexele din gospodaria Asiguratului, magazie, sopron, grajd, garaj, sauna, piscina, imprejmuiri si altele se asigura numai ca extindere la asigurarea cladirii de locuit, cu acordul Asiguratorului si mentionarea expresa in polita de asigurare. In cazul apartamentului in bloc, cu mentionarea expresa in polita se pot asigura si anexele acestuia (boxa, garaj, camera de serviciu) amplasate in afara apartamentului.

Ce alte elemente se mai pot asigura ca extindere la asigurarea cladirii ?
Ca extindere la asigurarea cladirii mai pot fi asigurate cheltuielile de proiectare, de curatare a locului ca urmare a producerii riscurilor asigurate, legate de interventia pompierilor pentru stingerea incendiilor in cazul in care Asiguratul este obligat, potrivit legii, la plata acestora, de expertiza a daunei.

Pot fi aduse modificari la polita de asigurare dupa ce a fost emisa ?
Se pot aduce modificari la polita de asigurare oricand in cursul valabilitatii acesteia pentru majorari de sume asigurate, reevaluari, schimbare de adresa si altele.

Ce riscuri mai pot fi asigurate suplimentar?
In baza unor clauze speciale, cu plata primelor de asigurare suplimentare si prevederea expresa in formularul de polita, se mai pot asigura si urmatoarele: inundatia provocata ca urmare a spargerii conductelor de apa si a refularii conductelor de canalizare; daune provocate elementelor asigurate ale cladirii prin vandalism fara efractie, furtul elementelor cladirii, distrugeri provocate de animale; bunurile casabile din alcatuirea cladirii; centralele termice, pentru cazuri de avarii accidentale .

Care sunt riscurile excluse din asigurare?
Nu sunt cuprinse in asigurare si deci nu se despagubesc pagubele produse de sau provenind din: razboi (declarat sau nu), invazie sau actiunea unui dusman extern, razboi civil, revolutie, rebeliune, insurectie, dictatura militara, conspiratie, confiscare, expropriere, nationalizare, rechizitionare, sechestrare, distrugere sau avariere din ordinul oricarui guvern de drept sau de fapt sau oricarei autoritati publice, explozie atomica, radiatii sau infestari radioactive, poluare sau contaminare din orice cauza, uzura, fermentatie, distrugeri provocate de ciuperci, insecte, rozatoare, pasari si alti daunatori, coroziune, precum si cele produse de afumare, patare sau parlire dintr-o sursa normala de caldura.
 
Cum se stabileste suma asigurata?
Cladirile se asigura la valorile declarate de Asigurat si agreate de Asigurator, astfel:
- valoarea de inlocuire (din nou), reprezentand costul construirii, producerii ori procurarii din nou a elementelor constitutive ale cladirii respective rezultat din devize, facturi, contracte sau alte documente de procurare
- valoarea de piata, reprezentand pretul de pe piata locala care se poate obtine de catre proprietar pentru acea cladire, in urma unei tranzactii imobiliare, in conditiile unei piete echilibrate, normale.
Sumele asigurate pot fi stabilite:
- in lei, iar pentru atenuarea fenomenului inflationist, la cererea Asiguratului, sumele asigurate se ajusta periodic (lunar sau trimestrial, dupa caz) in functie de rata inflatiei de la sfarsitul perioadei stabili pentru ajustare, prin suplimente de asigurare si plata corespunzatoare, a diferentelor de prime de asigurare;
- in valuta convertibila (USD, DEM, EURO, etc.).

Care este perioada de asigurare minima?
De obicei politele de asigurare se incheie pe ani de asigurare dar la cerere, politele pot fi incheiate si pe perioade subanuale, dar minim pe 3 luni, cu precizarea ca orice luna inceputa se considera luna.