aboneaza-te la newsletter

CasaOnline Limes Advertising

Perdeaua mea

Cu dungile lor fine sau groase, imprimat cu flori care respira aerul Japoniei moderne sau cu modele hi-fi, perdelele pot schimba orice décor. Folosite pentru ornarea ferestrei, pentru a masca un colt din casa, sau asezate pe un perete cu scop decorativ, perdelele pot sa schimbe total ambianta camerei.

Modele. In functie de locul unde urmeaza sa le asezi, alege perdele care sa se asorteze. Pentru bucatarie, alege materiale in culori vii care sa invioreze acest spatiu. Daca ai o camera de zi mai sofisticata, alege modele care sa se potriveasca cu mobila sau cu tapiseria, sau fa o invelitoare de perina care sa aiba un model similar cu modelul perdelelor. Poti sa creezi un colt pop folosind perdele de matase in dungi la fereastra si un material fin avand ca imprimeuri cercuri sau modele geometrice, pe invelitorile de perini. Pentru o camera mica, foloseste perdele care sa cada pana in pamant, deschise la culoare si cu un model care sa creeze iluzia de spatiozitate (dungi, imprimeuri mari).

Materiale. Materialele se pot alege in functie de anotimpul in care sunt folosite perdelele. Poti sa ai doua randuri de perdele: un rand pentru vara, din materiale usoare (matase, bumbac, in) si un rand de perdele pentru iarna si anotimpurile mai reci, care functioneaza ca un al doilea strat izolator, pe langa fereastra (catifea, tafta). Pentru delimitarea unui spatiu mai mare prin intermediul perdelelor (de exemplu, o camera de zi si un dormitor), alege doua tipuri: o perdea de matase transparenta (de partea cu dormitorul) si o alta dintr-un imprimeu pe bumbac (de partea cu camera de zi).

 

Instalarea. Magazinele de specialitate ne ofera astazi o gama foarte larga de galerii, sine si alte sisteme de agatare a perdelelor. Cele mai practice raman galeriile care nu impun o foarte mare grija si sunt usor de intretinut. Sistemul de galerie atasata pe doua picioare pe un perete este usor de montat, fara a fi nevoie sa chemi un specialist.

 
perdele

 

 


 

 

 

 

 

 

 

Poti sa le faci chiar tu. Ai gasit intr-un magazin o panza interesanta, cu imprimeuri interesante cu flori (maci sau flori japoneze imrimate pe o panza fina) si te gandesti ca merge foarte bine sa o pui in coltul unde iti bei cafeaua. Daca ai o masina de cusut (sau ai o prietena care te poate ajuta) nu ai decat sa faci un tiv la material, sa insailezi manual cu ata si ac, si apoi sa “tragi” materialul la masina. Ai obtinut o perdea de care vei fi mandra de fiecare data cand te vei uita la ea.