aboneaza-te la newsletter

Bigmarry Zigman
CasaOnline Limes Advertising

Firmele inscrise in categoria Amenajari interioare, firme si produse de amenajari interioare, articole si tendinte din domeniul amenajarilor interioare, sfaturi pentru amenajarea locuintei

1
Compania Levente

Compania Levente

placare cu piatra de Vistea
2
Framexpert

Framexpert

rame tablouri, rame fotografii, rame
3
Living Interior Decor

Living Interior Decor

Amenajari interioare
4
Pavimlegno

Pavimlegno

amenajari interioare
5
S.C. Abel Damaris S.R.L.

S.C. Abel Damaris S.R.L.

Amenajari interioare - tamplarie PVC
6
Soltz Meister

Soltz Meister

servicii de curatenie, curatenie

Amenajari interioare?
Da! Amenajari interioare!
Amenajari interioare este domeniul care cuprinde pana la cel mai mic detaliu din amenajarea locuintei tale.
Amenajari interioare este domeniul unde gasesti informatii despre geamul tau termopan.
Amenajari interioare vine cu cele mai noi tendinte legate de decorarea casei tale.
Amenajari interioare iti prezinta diferite tipuri (modele, culori) de gresie, faianta si parchet.
Amenajari interioare nu poate exista fara solutii de vopsire si zugravire.
Amenajari interioare este domeniul unde gasesti cele mai pertinente si artistice observatii legate de amenajarea dormitorului tau (articole de dormitor).
Amenajari interioare este locul unde cele mai competitive firme in domeniu vin sa-ti faca sugestii legate de ambientarea spatiului interior.


Amenajari interioare - finisajul interior

Finisarea sau finisajul interior reprezinta ansamblul lucrarilor care se executa la interiorul unei constructii, in vederea terminarii ei, pentru a fi data in folosinta. In general, procedeele de finisare necesita operatii premergatoare de pregatire a suprafetelor: izolatie, tencuire, grunduire, etc., toate acestea pentru imbunatatirea aspectului si calitatii, dar si in scopul protejarii suprafetelor. Dupa o definitie foarte simplista trebuie subliniata importanta acestei operatii - finisajul interior - care, bine aleasa, va da o imagine ancorata in actualitate si va transpune in practica un ambient adaptat stilului de viata al locatarilor.

Alegerea finisajelor este un pas important, deoarece acestea reprezinta elemente care definesc conceptia arhitecturala, armonia dintre toate incaperile in general si, in acelasi timp, a fiecarei incaperi.

Fie ca e vorba de o reamenajare sau de finisarea unei constructii noi, orice idee se poate concretiza utilizand materialele si tehnologia corecte. Pentru fiecare cerinta legata de finisaj trebuie folosite produse adecvate. Materialele de calitate care garanteaza durabilitatea si aspectul estetic al lucrarilor nu mai sunt astazi o problema pentru arhitecti, de a caror activitate depinde in mare masura calitatea vietii noastre.


Amenajari interioare - tencuieli
Tencuiala reprezinta un element de finisaj din mortar aplicat umed (in stare plastica) sau uscat pe suprafata bruta a peretilor, a tavanelor sau a altor elemente de constructie (suprafata suport), cu rol de protectie, decorativ, estetic sau igienic.

Tencuiala se aplica pe suprafete de caramida, beton, rabit, etc., operatia respectiva numindu-se tencuire.

Tencuiala pe baza de ipsos este o tencuiala uscata, prefabricata si de calitate controlata, ce insumeaza toate calitatile naturale ale gipsului, tencuiala ce poate fi aplicata manual sau mecanizat cu ajutorul masinii de tencuit (acesta este domeniul la care vom face referire).

Stratul suport pe care urmeaza sa fie aplicata tencuiala este foarte variat, de la zidarie din BCA, caramida plina sau cu goluri, la beton turnat in santier sau blocuri prefabricate din beton. Suportul ce urmeaza a fi tencuit trebuie pregatit, inainte de aceasta operatiune fiind necesar sa nu prezinte desprinderi sau exfolieri, sa fie desprafuit si uscat. In functie de starea si gradul de absorbtie al suprafetei pe care urmeaza sa tencuim se aplica cu trafaletul, bidineaua sau mecanizat o serie de amorse sau grunduri specifice de tratare a peretelui, ce au rolul de a creste aderenta la suport a tencuielii.

Amestecarea mortarului uscat cu cantitatea de apa necesara si aplicarea pe perete se face cu ajutorul masinii de tencuit. Grosimea stratului aplicat se poate ajusta din pistonul de spritare al masinii si poate sa fie mai mica sau mai mare, in functie de planeitatea suprafetei suport.

Toate operatiunile de prelucrare a tencuielii aplicate mecanizat sunt manuale si se realizeaza cu ajutorul unor scule specifice.

In final, rezultatul obtinut este o suprafata neteda, lucioasa, ce nu mai trebuie gletuita, putandu-se trece la vopsirea acesteia.

Tencuiala umeda se obtine prin aplicarea mortarului pe suprafata suport, iar tencuiala uscata - prin fixarea pe suprafata suport cu suruburi, cuie, adeziv, etc. a unor placi, fasii sau panouri prefabricate confectionate din mortar.

Tencuiala poate fi, dupa compozitie, nerezistenta la actiunea umiditatii, semirezistenta sau rezistenta, cand are adaosuri hidrofobe.

Dupa modul de prelucrare a fetei vazute, tencuielile pot fi:
a) obisnuite, brute, driscuite, fin driscuite, sclivisite sau geluite, executate in doua straturi subtiri din pasta de ipsos sau var (glet), netezite pentru a servi drept suport pentru vopsitorii in ulei;
b) decorative, pentru lucrari interioare mai importante: in calcio vecchio si marmura artificiala.

Cand se opteaza pentru calcio, se prefera o granulatie fina; cea cu profile mari poate deveni depozit de praf, da aspect nedorit si nu este igienica.

Finisarea peretilor cu stucco se face de obicei in zonele ce se doresc evidentiate (mortar de ipsos amestecat cu praf de marmura, adeziv si diverse substante colorate, folosit pentru incaperi cu umiditate relativ mica).

Grosimea tencuielilor depinde de natura suprafetelor - beton, caramida, lemn, etc.

Eliminarea, respectiv reducerea proceselor umede si a zugravelii traditionale in incaperi cu umiditatea aerului sub 65 %, se realizeaza prin aplicarea pe panou a unor straturi subtiri de finisaj sau a tapetelor. Peretii incaperilor cu umiditate relativ mare (bai, wc-uri, sauna, dusuri, bucatarii, spalatorii) se finiseaza prin placare sau vopsire. De aceea, se imparte o casa in doua zone, umeda si uscata (dormitoare, sufragerie, birou etc.).


Amenajari interioare - sisteme din gips-carton
O tehnica de finisaj uscat care elimina toate problemele santierului umed traditional (trasare, montaj, tencuiala, gletuire, uscare, murdarie, etc.) se realizeaza cu un nou sistem constructiv - sistemele din gips-carton. Acestea sunt alcatuite dintr-o structura metalica cu profile orizontale si verticale drept suport si din placi compuse dintr-un strat de gips de cariera rehidratat, incorporat intre doua foi de carton special, rezistent si foarte aderent, obtinandu-se suprafete perfect netede.

Gips-cartonul constituie un sistem constructiv de compartimentare interioara pentru suprafete verticale (pereti interiori, placari de pereti), orizontale si oblice (tavane false, casetate, scafe) ce se poate folosi pentru diverse geometrii cum sunt, spre exemplu, formele curbe. Prin modificarea numarului de placi, a structurii metalice se pot obtine solutii tehnice, adaptate proiectului.

Fonoizolatia, prin inserare de materiale acustice (vata de sticla, vata minerala, etc.) realizeaza o absorbtie acustica diferentiala, de exemplu la plafoane. Rezistenta la foc, umiditate, infuziunea vaporilor, socuri si chiar la antiefractie intaresc structurile metalice cu profile sau placi de otel.

Iata cum noile materiale si universul formelor fac posibila atingerea unor standarde inalte.


 
Amenajari interioare - tapetul
Tapetul este un material de finisaj confectionat din hartie, foi de polimeri si uneori din panza, matase, etc. care se aplica prin lipire in loc de zugraveala. Se folosesc in special tapete de hartie si tapete pe baza de polimeri mono sau policolor.

Tapetul din PVC flexibil expandat, fara suport, cu grosime de 2,3 mm, este neinflamabil, cu rezistenta la lumina, mucegaiuri, lavabil, care se fixeaza pe suprafete neregulate (negeluite), poroase, cu proprietati termo si fono izolante. Tapetele de hartie de calitate superioara imprimate cu diverse culori, grofate, lavabile sau catifelate se utilizeaza, de asemenea, la acoperirea peretilor.

O alternativa la modalitatile clasice de finisare a peretilor interiori este un produs extrem de practic si elegant, care imbina caracteristici ale tapetului lavabil cu aspectul natural al zugravelii clasice. Daca un interior necesita o noua zugravire sau vopsire, acest tapet ramane pe perete drept suport, iar culoarea se reimprospateaza sau se schimba fara alte operatiuni pregatitoare.

Se poate aplica pe beton, tencuiala, BCA, gips-carton si, in general, pe orice suport (lemn, metal, plastic, etc.) cu conditia ca adezivul sa fie corespunzator. In plus, are rezistenta mecanica, este netoxic, usor de montat, ignifug, permeabil la vapori de apa, aer si rezistent la umiditate (pretabil la spatiile cu umiditate crescuta - bucatarii, bai). Se prezinta intr-o gama variata de modele, este usor de inlocuit si deloc neglijabil iar costurile sunt avantajoase.

Este vorba de PROFI-TEX, care conserva clasicul sau promoveaza modernul, armonizandu-se cu orice tip de arhitectura interioara. Finisajele interioare trebuie adaptate functiunilor incaperilor. Astfel, pentru parter si nu numai, pot fi din caramida de sticla - care aduce un plus de lumina, realizand suprafete vitrate mai mari sau mai mici si, de ce nu, pereti despartitori cu aspect estetic deosebit.


Amenajari interioare - placarea cu caramida
Placarea cu caramida aparenta smaltuita sau mata este recomandata pentru a da o nota aparte ambientului interior, rosul caramidei afirmand un aspect si un accent deosebite.

Placajul din placute ceramice smaltuite realizeaza suprafete decorative si in interiorul incaperilor.
Lambriul este o imbracaminte de obicei de lemn, cu care se acopera total sau partial peretii unei incaperi. Este un procedeu mai rar intalnit, intr-o conceptie arhitecturala de tip clasic, pentru spatii de birou, biblioteca sau holuri.


Amenajari interioare - faianta si gresie
Pentru zona umeda (baie, bucatarie, sauna, dusuri, grupuri sanitare) lumea faiantei si gresiei ofera o mare diversitate de culori ca limbaj de comunicare, completata de elemente grafice, insertii de lemn, sticla, inox, imprimeuri originale, alaturi de noi produse profesionale pentru constructii, adezivi rapizi, chituri de rostuire, materiale de etansare siliconice.

Exista si pe piata noastra placi ceramice innobilate - faianta si gresie cu efect de autocuratare: apa se repartizeaza uniform, dand nastere unei pelicule fine pe suprafata placilor, desprinde murdaria si o antreneaza cu ea. In plus, mai are si un efect antibacterian sub influenta luminii. Oxigenul activ distruge bacteriile, impiedica aparitia mucegaiului si distruge mirosurile neplacute, iluminatul normal din interior fiind suficient pentru declansarea reactiei.

Tot ca o noutate este solutia care permite placarea cu un nou strat direct peste faianta existenta, renovand camera de baie rapid si economic. Aceasta actiune se face prin utilizarea unui anumit tip de adeziv, nemaifiind necesara grunduirea prealabila.

In concluzie, alegerea materialelor pentru finisajele interioare reprezinta un pas important, ce presupune cunoasterea avantajelor pe care le ofera fiecare alternativa. Numai asa se va ajunge la integrarea nevoilor personalizate ale beneficiarului, cu trasaturile specifice ale spatiului construit si cu posibilitatile tehnologice ale epocii in care traim. Paleta larga de produse dovedeste posibilitatea de proiectare si realizare individuala a fiecarei case.Amenajari interioare este un domeniu care te asteapta sa-i cunosti vastul potential si infinita utilitate!